top of page

El Parc Astronòmic Monstec ha reobert el dia 12 de juny

El divendres 12 de Juny el Parc Astronòmic Montsec ha reiniciat les seves activitat públiques després de l’aturada per l’emergència sanitària. Aquest ha estat el primer equipament turístic de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en reprendre l’activitat amb totes les mesures i protocols sanitaris. Progressivament altres equipaments turístics de FGC aniran també reiniciant les seves activitats durant la segona quinzena del mes de juny i el mes de Juliol.

Aquesta represa de l’activitat coincideix amb la incorporació de la projecció de planetari produïda per National Geographic “Asteroid: Mission Extreme”. Aquest espectacle es projectarà en les sessions diürnes generals durant tot el que resta de temporada. També es preveu que en propers mesos es pugui estrenar la projecció “La Nit dels Pirineus” vinculada al projecte europeu “Pirineus: La Nuit” i produïda pel planetari de Pamplona en col·laboració amb el Parc Astronòmic Montsec i la resta d’integrants del projecte europeu.

A finals del mes de juliol s’estrenarà un nou tipus de visita, es tracta de la visita nocturna familiar que completa tota la oferta regular d’activitats del centre. De manera que en dates on siguin observables Lluna i/o planetes es realitzarà aquesta activitat nocturna especialment orientada a públic amb nens/nenes.

Per tant el Parc Astronòmic Montsec – Centre d’Observació de l’Univers disposa ara de quatre visites ordinàries, totes elles incloent sessió de planetari, sessió al parc de telescopis i visita a les exposicions.

Més informació dels tipus de visites:

https://www.parcastronomic.cat/visita-nocturna

Més informació dels horaris d’obertura i de les sessions:

https://www.parcastronomic.cat/horaris

https://www.parcastronomic.cat/horari-de-sessions

Més informació sobre la temporada d’estiu als equipaments de FGC:

https://www.fgc.cat/wp-content/uploads/2020/06/20200610_Oferta-tur--stica-estiu.pdf#2

https://www.fgc.cat/wp-content/uploads/2020/06/20200610-Dossier-de-Premsa-Estiu-2020.pdf#3bottom of page