top of page

El Parc Astronòmic del Montsec acull l’exposició temporal “AstronomAs”

L’exhibició es pot visitar gratuïtament durant l’horari d’obertura de l’Astronòmic


El Parc Astronòmic del Montsec acull, des del passat 21 d’octubre, “AstronomAs”, una exposició que té com a grans protagonistes 200 investigadores que han dedicat la seva carrera a l’estudi de l’astronomia.

La mostra es divideix en 14 temes de la recerca en astrofísica com el sol, les galàxies, el sistema solar o la via làctia.


L’exposició és hereva de “Amb A d’AstrònomA”, creada amb motiu de l’Any Internacional de l’Astronomia (2009), ha format part en diverses ocasions de la sala d’exposicions temporals del Parc Astronòmic del Montsec.


Un dels objectius d’aquestes exposicions és donar a conèixer el paper de les dones en la recerca científica així com de despertar la vocació científica o tecnològica entre nenes i adolescents.


AstronomAs mostra el compromís de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb la igualtat, donant visibilitat a les dones en un àmbit científic. Tal i com preveu el Pla d’Igualtat d’FGC, es promou la igualtat entre dones i homes tant a FGC com als seus àmbits de negoci, en aquest cas a través del Parc Astronòmic del Montsec.


L’exhibició, que disposa d’una versió extensa al web astronomas.org, es podrà visitar gratuïtament fins al final d’aquesta temporada, previst per al 8 de gener del 2023, durant l’horari d’obertura de l’Astronòmic.
bottom of page