top of page

El PAM organitza el congrés online International Conference on Artificial Light at Night 2021

  • És el congrés més important del món en la recerca sobre contaminació lumínica i afectació de la llum a la nit

  • Hi participaran més de 200 persones expertes procedents de 30 països

  • Comptarà amb un únic acte presencial, la taula rodona Llum a la nit, un problema no només d’astrònoms

El Parc Astronòmic del Montsec organitza la setena edició del congrés internacional Artificial Light at Night 2021 (ALAN 2021), que se celebrarà del 15 al 17 de juny. Considerat el més important del món en la recerca sobre contaminació lumínica i enllumenat a la nit, es realitzarà de manera telemàtica a causa de les restriccions a la mobilitat internacional.

La setena edició del congrés, organitzada per l’Astronòmic i el comitè científic internacional ALAN, es durà a terme en un entorn virtual de manera que les persones participants podran accedir-hi en qualsevol moment i interactuar amb la resta en directe. Durant els tres dies de durada del congrés, es podran veure tant ponències enregistrades com presentacions en directe dels convidats especials.

El congrés comptarà amb un únic acte presencial el 16 de juny a les 18 h, la taula rodona Llum a la nit, un problema no només d’astrònoms, organitzada conjuntament amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs i orientada al públic general, que permetrà aprofundir en les problemàtiques que pot generar l’exposició a la llum en horari nocturn. Els ponents hi intervindran presencialment des de la seu de l’IEI i es podrà seguir en directe a través del web https://www.culturaiei.cat/.

Les inscripcions al congrés Artificial Light at Night ja superen les 200 persones procedents de més de 30 països dels cinc continents, continuant amb la dinàmica d’una alta participació iniciada l’any passat. Les persones que hi assistiran posaran en comú tot el coneixement científic sobre la contaminació lumínica des de diferents disciplines i àmbits de recerca que van des dels avenços en la mesura i l’avaluació de la contaminació lumínica fins a la legislació comparativa, passant també per les tècniques i tecnologies de l’enllumenat públic, les conseqüències de la contaminació lumínica per a la salut, l’impacte social o l’afectació de la il·luminació de les ciutats envers la flora i la fauna.

El Parc Astronòmic del Montsec va ser designat com a organitzador de l’edició 2020 per part del comitè científic internacional del congrés, durant la celebració de la cinquena edició realitzada a Snowbird (Utah, EUA) el mes de novembre de l’any 2018. L’edició 2020, que s’havia de realitzar del 16 al 18 de juny a la ciutat de Lleida, en col·laboració amb la Diputació de Lleida i l’institut d’Estudis Ilerdencs, es va haver de celebrar íntegrament online i en un format reduït d’una única jornada sota el nom d’e-ALAN, posposant l’edició íntegra a aquest 2021.

Les anteriors edicions del congrés s’han celebrat a les ciutats de Berlín, Leicester (Regnet Unit), Sherbrooke (Quebec, Canadà), Cluj (Romania) i Snowbird-Salt Lake City (Utah, EUA). Enguany es donarà a conèixer la futura seu per a l’any 2023.
bottom of page