top of page

El 9 de juny comença el "Cicle de Música sota les Estrelles", al qual es preveu l'assi


Joan Masdéu, Falsterbo, Xavier Pié & MACC, Núria Graham, Jordi Montañez, Marcel Lázara i Júlia Arrey i El Petit de Cal Eril protagonitzaran els set concerts del 9è Cicle de Música Sota les Estrelles, que es consolida ja a la programació musical de Catalunya amb més de 1.000 persones d’assistència

  • El Cicle de Música sota les Estrelles 2018 començarà el pròxim 9 de juny, amb el concert de Joan Masdéu i conclourà el 24 de novembre. Durant aquests anys, han assistit al Cicle de Música sota les Estrelles al voltant de 8.500 persones.

  • En els dos primers mesos des de l’obertura del Centre d’Observació de l'Univers (COU), ja l’han visitat unes 7.000 persones, el mateix nombre que l’anterior temporada amb pràcticament un 100% d’ocupació, malgrat la climatologia.

  • El Parc Astronòmic Montsec (PAM) inaugurarà, en el marc dels actes del Desè Aniversari, que es celebra aquest any, un nou Espai d’Exposicions de 280 m² amb sales com: Recepció: Donar a conèixer el Parc Astronòmic i altres entitats científiques; Espai de l'Univers: Provocar una nova mirada a l'Univers; i l'Espai Cel Fosc: Fer viure al visitant l'experiència "Cel Fosc". Aquesta última instal·lació serà la primera d’aquest tipus a Espanya.

El pròxim 9 de juny començarà el "Cicle de Música sota les Estrelles", al qual es preveu que assisteixin més de 1.000 persones en els set concerts programats fins al 24 de novembre de 2018. La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, ha assenyalat que aquests concerts, impulsats pel Parc Astronòmic Montsec (PAM), s'han consolidat en l'oferta cultural de Catalunya, sobretot en l'agenda de la música independent i projecció de grups i cantautors catalans. “El Cicle de Música sota les Estrelles ja és un referent en el panorama musical de Catalunya i des de la primera edició fins avui hi han assistit unes 8.500 persones de tot Catalunya i l’Estat i destaca per la varietat d'estils musicals que presenta en el seu programa: folk, jazz, rock acústic, clàssica, d'autor, pop; que el fa únic a Catalunya”, afegeix Cañadell. "El Parc Astronòmic -diu la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera- està col·laborant en la difusió de la cultura al territori per seguir impulsant una oferta turística diferenciada que posicioni el Montsec com un referent en astroturisme, cultura i turisme de natura".

El "Cicle de Música sota les Estrelles" està organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera, entitat gestora del Parc Astronòmic Montsec (PAM), i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Aquest any hi participaran: Joan Masdéu amb el concert “L’ordre dels planetes” (9 de juny); Falsterbo amb “50 anys i una nit amifa” (7 de juliol); Xavier Pié & MACC amb “Connexions” (4 d’agost); Nuria Graham amb “Cloud Fifteen” (8 de setembre); Jordi Montañez amb “La lluna plena, aquest foc” (13 d’octubre); Marcel Lázara amb “Dormirem sota estrelles d’umbú” (27 d’octubre); i El Petit de Cal Eril amb “Tants i tants planetes com hi ha al cel...” (24 de novembre).

Per la seva banda, Carlos Garcia, conseller de Turisme del Consell Comarcal de la Noguera, comenta que durant els dos primers mesos des de l’obertura del Centre d’Observació de l'Univers (COU), ja l’han visitat unes 7.000 persones, el mateix nombre que l’anterior temporada amb pràcticament un 100% d’ocupació, malgrat la climatologia.

També Carlos Garcia destaca l'important salt que ha fet la demanda dels paquets turístics del Montsec, que tenen al PAM com a principal destinació. En aquest sentit, ha dit que "el PAM s'ha convertit en un motor de potenciació del turisme astronòmic i del coneixement que està donant un gran dinamisme a la comarca. L’any 2015 es van contractar 442 paquets turístics, l'any 2016 es van vendre 610 paquets, l’any 2017 vàrem arribar als 1.000 i en el desè aniversari esperem superar aquesta xifra”. “S’ha consolidat la línia ascendent de visitants de les últimes temporades", agrega el conseller, qui afegeix que "l'impacte econòmic per al sector turístic del Montsec està proper als 2,5 milions d'euros".

#esdeveniments #notícies

bottom of page