top of page

Més de 3.500 persones participaran en l’IV Festival d'Astronomia del Montsec, amb activitats de


  • El Dr. Ramon Estivill, reconegut especialista mundial en la medicina del somni, i la Dra. Elena Aragonés, faran la conferència inaugural, "El Son a l'Espai" a l’Epicentre-Centre de Visitants del Pallars Jussà, a Tremp.

  • La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell ha ressaltat les previsions d’aquest any de batre novament el rècord de visitants del Centre d'Observació de l'Univers (COU), amb una xifra de superior a les 33.000 persones.

  • El presentador del programa divulgatiu de ciència de TV3, Dinàmiks, Dani Jiménez, dirigirà un taller d’experiments científics durant el Festival

  • S'ha confeccionat i comercialitzat un paquet turístic específic per a l'assistència al Festival d’Astronomia del Montsec

Avui s’ha presentat a la Diputació de Lleida el programa de l’IV Festival d'Astronomia del Montsec, que se celebrarà del 12 d’octubre fins al diumenge 15 d'octubre al Centre d'Observació de l'Univers (COU), del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), i aquest any també al municipi de Tremp (Lleida). El Festival té com a objectiu principal divulgar la ciència en la societat, mitjançant l'organització d'activitats científiques, culturals i d’oci, pensades per a tota la família, que aconsegueixin despertar l'interès per l'Astronomia i un millor coneixement de la zona del Montsec, com a destinació d’Astroturisme.

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, ha ressaltat l’evolució del Festival que en aquesta edició té unes previsions d'assistència d'uns 3.500 visitants, enfront dels 1.500 de l'any 2015 i 3.000 de l’any passat. “El Festival d’Astronomia del Montsec és l'única activitat que es realitza a l’Estat espanyol amb aquestes característiques, on s'integra el coneixement del saber científic amb la cultura popular i les activitats culturals i lúdiques per a tots els públics”, assenyala Cañadell.

S'han programat 18 activitats per a tota la família, tant diürnes com nocturnes, amb visites al COU, concerts de música i activitats gastronòmiques com el taller de maridatge de cerveses artesanes del Montsec amb productes de proximitat. No obstant això, el director científic del PAM, Salvador J. Ribas, destaca la conferència inaugural, "El Son a l'Espai", a l’Epicentre-Centre de Visitants del Pallars Jussà a Tremp a càrrec del Dr. Ramon Estivill, reconegut especialista mundial en la medicina del somni, i la Dra. Elena Aragonés, per la seva importància divulgativa.

"En aquesta edició hem continuat programant activitats de divulgació científica per a tota la família, com visites al COU "Viatgers Galàctics" (diürna), el "Cel de la Tardor" (nocturna) o el taller d'experiments científics a càrrec del presentador del programa divulgatiu de ciència de TV3, Dinàmiks, Dani Jiménez; conjuntament amb activitats culturals i musicals com els concerts de Judit Neddermann, cantautora i recent premi Enderrock i de Xavier Monge Quartet & Viktorija Pilatovic, músic i cantant de jazz i activitats gastronòmiques com els tallers de maridatge de cerveses artesanes del Montsec amb productes de proximitat, entre altres", comenta Ribas".

Per la seva banda, Jaume León, director de l'agencia de viatges Tu i Lleida, explica que, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Noguera, s'ha creat i comercialitzat un paquet turístic específic per a l'assistència al Festival, que amb estades d'una o dues nits, a més d'allotjament i manutenció, també inclou altres activitats a la zona del Montsec.

>> 2017: Rècord de visitants al Parc Astronòmic Montsec (PAM)

També la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell ha avançat les previsions d’aquest any de batre novament el rècord de visitants del COU, amb una xifra de propera als 33.000 visitants, 1.000 més que en 2016, i que va suposar el rècord absolut en els vuit anys de funcionament del COU. Des de l'any 2009 fins avui han passat pel COU més de 200.000 persones.

Carles Garcia, conseller comarcal de Promoció Econòmica, destaca l'important salt que ha donat la demanda dels paquets turístics del Montsec, que tenen al PAM com a principal destinació. En aquest sentit, ha dit que "el PAM s'ha convertit en un motor de potenciació del turisme astronòmic i del coneixement que està donant d'un gran dinamisme a la comarca". En l’any 2014 es van contractar 442 paquets turístics, l'any passat es van vendre 610 paquets i les previsions d'aquest any és el d'arribar als 1.000. “S’ha consolidat la línia ascendent de visitants de les últimes temporades", agrega el conseller, qui afegeix que "l'impacte econòmic per al sector turístic del Montsec està proper als 2 milions d'euros".

#notícies

bottom of page