top of page

20 anys d'astronomia al Montsec, l'embrió del Parc Astronòmic


Aquest mes de març es commemoren els 20 anys de la primera vegada que un grup d’aficcionats a l’astronomia es varen trobar a la falda del Montsec per fer observacions del cometa Hale-Bopp.

D’aquella trobada en va sorguir l’Associació Astronòmica Josep Mª Esteve - Montsec i la construcció dels vuit primers observatoris amb els seus corresponents telescopis a l’entorn de la masia de turisme rural Cal Macierol d’Àger.

Amb el temps aquell grup inicial ha anat creixent amb molts més observatoris i va ajudar a impulsar la construcció del Parc Astronòmic Montsec (PAM) i a la posterior l’obtenció de la Certificació Starlight, fets tots ells, que han convertit el Montsec en lloc de referència mundial en el camp de l’astronomia, tant per a científics, com per a aficcionats, com per a públic familiar i general.

Totes les setmanes es reuneixen sistemàticament molts d’aficionats per gaudir del cel fosc del Montsec. Uns per fer observacions, d’altres astrofotografía i d’altres recerca. En aquestes trobades també hi participen familiars i amics que gaudeixen de l’entorn natural, cultural, d’oci i gastronòmic del Montsec.

Els actes de commemoració tindràn lloc el dia 25 de març a partir de les 18 hores a la Masia de Cal Macierol, Camí de l’Observatori Km. 2,5 d’Àger.

#notícies

bottom of page