top of page

El Parc Astronòmic Montsec(PAM), convidat al Fòrum de l'Excel·encia


Els astronautes de la NASA Ellen Baker i Donald Petit avalen el Parc Astronòmic Montsec i n’apadrinen la mascota, en Bòlid.

Els Consells Comarcals de la Noguera i el Pallars Jussà signen un conveni amb la Fundació Starlight (UNESCO), en virtut del qual el Montsec n’esdevé el representant a Catalunya.

El passat dijous 8 de juny el Parc Astronòmic Montsec (PAM) va ser present com a convidat al II Fòrum de l’Excel·lència de Lloret de Mar, on els astronautes de la NASA Ellen Baker i Donald Petit van donar suport i reconeixement a la feina que fa el Parc en l’àmbit de l’astronomia tant en recerca, com en formació i divulgació. Durant l’acte els astronautes van apadrinar en Bòlid, la mascota del Parc.

El mateix dia els Consells Comarcals de la Noguera i al Pallars Jussà i la Fundació Starlight (UNESCO) van signar un Conveni d’acord amb el qual el Montsec es converteix en representant de Starlight a Catalunya amb l’objectiu d’impulsar i estendre a més territoris del país el turisme de les estrelles, la conscienciació dels valors de la protecció del cel nocturn de la contaminació lumínica i la difusió de les modalitats de la Certificació Starlight.

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell, va explicar que des de l’any 2013 que el Consell Comarcal porta la gestió del Parc el nombre de visitants no ha parat de créixer, i s’ha passat dels 20.000 l’any 2012 als 30.000 previstos per a aquest any 2016. Carlos Garcia, conseller comarcal de Promoció Econòmica, va informar que l’impacte econòmic del funcionament del Parc per al sector turístic del Montsec serà de 1,5 milions d’euros aquest 2016.

#notícies

bottom of page