top of page

El "Cicle de Música sota les Estrelles" s'ha erigit en un important actiu turístic cul

  • Pol Cruells, I am Dive, Meritxell Gené & David Caño, Tui Higgins & Xavier Monge, Jazz Project, Josep-Manel Vega Quartet, Col·lectiu Free't i Rehenes protagonitzaran els set concerts del VII Cicle de Música Sota les Estrelles, que es consolida ja a la programació musical de Catalunya.

  • En el primer trimestre de 2016, les visites al Parc Astronòmic Montsec (PAM) han augmentat prop del 10% pel que fa a 2015, i s'estima que el nombre de visitants d'aquest any aconsegueixi les 30.000 persones i un impacte econòmic d'1,5 milions d'euros, gràcies a les activitats de promoció i paquets turístics com el de "Cel i Música en el Montsec".

  • A més, el Centre d'Observació de l'Univers (COU), col·laborarà amb el Festival de Música Vallsonora, que se celebrarà a Àger (Lleida) durant els dies 24 i 25 de juny, amb l'organització conjunta de concert en directe en el COU el dia 24.

El pròxim 24 de juny començarà el "Cicle de Música sota les Estrelles", en el qual es preveu que assisteixin més de 1.000 persones en els set concerts programats fins al 10 de desembre de 2016. La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, ha assenyalat que aquest acte cultural, impulsat pel Parc Astronòmic Montsec (PAM) s'ha consolidat en l'oferta cultural de Catalunya, sobretot en l'agenda de la música independent i projecció de grups i cantautors catalans. "El PAM està col·laborant en la difusió de la cultura al Territori per seguir impulsant una oferta turística diferenciada que posicioni al Montsec com un referent en Astroturisme, Cultura o turisme de Natura", va explicar Cañadell.

Pol Cruells, I am Dive, Meritxell Gené & David Caño, Tui Higgins & Xavier Monge, Jazz Project, Josep-Manel Vega Quartet, Col·lectiu Free't i Rehenes protagonitzaran els set concerts programats, que es consolida ja a la programació musical de Catalunya. A més, el COU, col·laborarà amb el Festival de Música i Cultura Vallsonora, que se celebrarà en el municipi d'Àger (Lleida) durant els dies 24 i 25 de juny. D'aquesta manera, el concert del dia 24 de juny protagonitzat pel conjunt I am Dive, "Submergits dins l'Univers" serà organitzat conjuntament i se celebrarà en el Planetari "l'Ull de l'Univers" del COU.

El "Cicle de Música sota les Estrelles" està organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera, entitat gestora del Parc Astronòmic Montsec (PAM), i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

Creixement de visites en el primer trimestre. Previsió de 30.000 visitants en 2016

Salvador Ribas, director científic del PAM, assenyala que "en el primer trimestre d'aquest any les visites al COU han augmentat un 10 per cent pel que fa a l'any passat, consolidant la línia ascendent de visitants de les últimes temporades". "De seguir aquest augment, s'aconseguirà arribar a la xifra rècord de 30.000 visitants (3.000 més que l'any passat)", agrega Josep Vilajoliu, responsable de Gestió del PAM, qui afegeix que "l'impacte econòmic per al sector turístic del Montsec serà d'uns 1,5 milions d'euros".

Per la seva banda, Carlos Garcia, conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Noguera, afirma que "en 2015 es van vendre més de 600 paquets turístics on el COU ha estat el principal atractiu, sent el de 'Cel i Música en el Montsec' un dels quals més acceptació ha tingut, la qual cosa demostra que el turisme científic, del coneixement i la cultura és sens dubte un important actiu que anirà consolidant-se en els pròxims anys". Aquest paquet turístic comprèn, a més d'acudir als concerts del Cicle de Música sota les Estrelles i el Festival Vallsonora, visites als llocs més destacats del territori i una àmplia oferta gastronòmica i cultural.

#notícies #esdeveniments

bottom of page