top of page

Prop de 2.000 persones participaran en el II Festival d'Astronomia del Montsec, amb activitats d


* El Centre d’Observació de l’Univers (COU) del Parc Astronòmic del Montsec (PAM) ha presentat avui a la Diputació de Lleida el Programa del Festival que té com a objectiu “apropar la Ciència a la Societat i potenciar el Turisme Astronòmic al Montsec”.

* El Festival se celebrarà durant els dies 10 i 11 d'octubre i compta amb un ampli programa d'activitats com concerts de música en directe, observació del Sol i planetes al Parc de Telescopis, visita al Planetari, tallers de coets o sobre meteorologia i vi, experiments científics, monòlegs, conta-contes, etc.

* El Montsec preveu vendre durant aquest any 800 paquets turístics que tenen al COU com a principal atracció

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presentat avui el programa de l'II Festival d'Astronomia del Montsec, que se celebrarà el pròxim 10 i 11 d'octubre al Centre d'Observació de l'Univers (COU), del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), i que té com a objectiu “apropar la ciència a la Societat i potenciar el turisme astronòmic al Montsec, al que en la primera edició de l'any passat, van assistir-hi més de 1.500 persones i que les previsions per aquest any són d'un increment del 30 per cent i arribar a 2.000 persones, fonamentalment gràcies a l'important augment interès de la població en viure les experiències relativa a les ciències i la natura.

Salvador J. Ribas, director científic del PAM assenyala que s'ha dissenyat un programa “per a un ampli nombre de persones amb diferents inquietuds: científiques, culturals, gastronòmiques o simplement per viure una experiència inoblidable al Montsec”. El Festival se celebrarà durant els dies 10 i 11 d'octubre i compta amb un ambiciós programa d'activitats com a concerts en directe, conta contes, observacions del Sol i del cel nocturn al Parc de Telescopis, visita al Planetari, tallers de coets o sobre meteorologia i vi, principalment.

També el director científic del PAM ha explicat que la idea d’organitzar un festival d’astronomia al Montsec ja s’incloïa en l’auditoria que va permetre a la zona d’influència de la serralada assolir la distinció de Destinació Turística i Reserva Starlight, concedida per aquesta fundació vinculada a la UNESCO. Es tracta d’una de les diverses iniciatives que el Montsec s’ha compromès a desenvolupar amb l’objectiu d’apropar al gran públic l’astronomia i el patrimoni natural i cultural del Montsec i de promoure el desenvolupament del turisme del coneixement.

Èxit dels paquets turístics del Montsec

Concepció Cañadell, presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, ha ressaltat l'important salt que ha donat la demanda dels paquets turístics del Montsec, que tenen al PAM com a principal destinació. En aquest sentit, ha dit que "el PAM s'ha convertit en un motor de potenciació del turisme astronòmic i del coneixement que està donant d'un gran dinamisme a la comarca". En aquesta línia, ha confirmat que “aquest estiu s'ha batut el record de visitants des de l'obertura del Parc, superant inclús les xifres del primer estiu de funcionament, fet que fa preveure que aquest any serà el de major assistència de visitants de pagament”.

Jaume León, director general de Tu i Lleida, la principal empresa que comercialitza paquets turístics del Montsec, ha explicat que en 2014 es van contractar 442 paquets turístics, sent el de "Experiència Astronòmica" (visita COU i principals espais culturals, allotjament en hotels de la zona i degustacions gastronòmiques, entre uns altres) el que més èxit ha tingut, seguit de "Música sota els estels" (108 paquets venuts) i Festival d'Astronomia (60). "L'any passat es van vendre 610 paquets i les previsions d'aquest any és el d'arribar als 800", va concretar León.

>>>> PROGRAMA DEL FESTIVAL >>>>>>

#notícies

bottom of page