top of page

2n Festival d'Astronomia del Montsec, els dies 10 i 11 d'octubre


L'excepcional cel del Montsec i l'aposta per convertir-lo en un element de desenvolupament turístic van fer que l'any 2013 aquest cel fos certificat i reconegut internacionalment com un dels millors del món per a l'observació astronòmica i per al gaudi de la llum de les estrelles.

La Certificació Starlight permet, per primer cop, ajuntar la ciència, el medi ambient i el turisme basat en l'astronomia. La Certificació com a Destinació Turística Starlight posa les bases per al desenvolupament d'un producte turístic innovador especialment idoni per a zones amb una economia basada en l’agricultura i en els seus valors naturals i paisatgístics.

Un total de 24 municipis -total o parcialment- de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà van ser certificats com a Destinació Turística Starlight i d'aquests, 11 -total o parcialment- van ser certificats a més com a Reserva Starlight. Aquestes Certificacions formen part del Programa sobre l'Home i la Biosfera (MaB) de la UNESCO.

El pilar bàsic de la recerca, formació i divulgació de l'astronomia al Montsec és el Parc Astronòmic del Montsec (PAM) i el seu equipament de divulgació, el Centre d'Observació de l'Univers (COU).

El Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Parc Astronòmic del Montsec (PAM) organitza el Festival d'Astronomia del Montsec per segon any consecutiu amb la finalitat d'apropar la ciència a grans i petits com una nova forma de turisme: el Turisme del Coneixement.

Us convidem a viure aquesta experiència, on ciència i turisme aniran de la mà i us permetran gaudir de l'espectacular cel del Montsec mitjançant activitats de caire científic i cultural adreçades a tots els públics. Us hi esperem!!!

PROGRAMA D'ACTIVITATS

10 d'octubre de 2015 (dissabte)

Matí -------------------

11:00 Visita al COU “Viatgers galàctics” Recomanada per a públic familiar amb nens i nenes de fins a 12 anys. Durada de la visita: 3 hores Inclou: sessió de planetari, observació del Sol, taller de coets i activitat de contacontes Preu: 8,50 euros (tarifa general) / 7,50 euros (tarifa reduïda) / menors de 5 anys i membres del Club Super3 gratis (acompanyats d'un adult)

11:30 Visita al COU per a públic general/adult Durada de la visita: 1,5 hores. Inclou: sessió de planetari i observació del Sol Preu: 7,50 euros (tarifa general) / 6,50 euros (tarifa reduïda) / menors de 5 anys i membres del Club Super3 gratis (acompanyats d'un adult)

12:00 Visita al COU per a públic general/adult Durada de la visita: 1,5 hores. Inclou: sessió de planetari i observació del Sol Preu: 7,50 euros (tarifa general) / 6,50 euros (tarifa reduïda) / menors de 5 anys i membres del Club Super3 gratis (acompanyats d'un adult)

13:00 Taller “Meteorologia i vi” a càrrec de Mònica Usart, de l’empresa Fem Ruràlia Com les condicions meteorològiques de l'any influeixen en cada collita Tast vertical del Celler Costers del Sió , DO Costers del Segre Preu: 3,00 euros – Places limitades a 25

Tarda ----------

16:00 Observació solar al Parc de Telescopis (activitat gratuïta) 16:30 “On ets, Andròmeda?” (activitat gratuïta) Presentació del conte sobre la contaminació lumínica amb tallers i jocs per a nens i nenes A càrrec de l’autora del conte Anna Almécija

16:30 Xerrada: “Cosmogènesi: l'origen de l'univers” (activitat gratuïta) A càrrec del Dr. Josep Maria Solanes de la Universitat de Barcelona

17:30 Sessió d'experiments científics (activitat gratuïta) A càrrec de Dani Jiménez, presentador del programa Dinàmiks de TV3

18:30 Berenar i espectacle de contacontes (activitat gratuïta). A càrrec de Cesc. Espectacle recomanat per a menors de 10 anys

18:30 Taller “Meteorologia i vi”, a càrrec de Mònica Usart de l’empresa Fem Ruràlia Com les condiciones meteorològiques de l'any influeixen en cada collita Tast vertical de vins del Celler Garcia Muret, DO Costers del Segre Preu: 3,00 euros – Places limitades a 25

Nit

-------------------------------------

20:00 Visita nocturna amb la participació de grans astrònoms de tots els temps Inclou: sessió de planetari a l'Ull del Montsec i observació al Parc de Telescopis Durada total: 2 hores Preu: 10,00 euros (tarifa general) / 8,50 euros (tarifa reduïda) / menors de 5 anys i membres del Club Super3 gratis (acompanyats d'un adult)

21:30 Música sota les Estrelles “Un sol estel no abasta tot el cel ..., ni la victòria” A càrrec del cantautor Jordi Montáñez, en format trio acústic Inclou: sessió d'observació al Parc de Telescopis i copa de cava amb fruits secs del Montsec Durada total: 2,5 hores. Preu: 14 Euros

11 d'octubre de 2015 (diumenge)

Matí

-------------------------------------

11:00 Visita al COU “Viatgers galàctics” Recomanada per a públic familiar amb nens i nenes de fins a 12 anys Durada de la visita: 3 hores Inclou: sessió de planetari, observació del Sol, taller de coets i activitat de contacontes Preu: 8,50 euros (tarifa general) / 7,50 euros (tarifa reduïda) / menors de 5 anys i membres del Club Super3 gratis (acompanyats d'un adult)

11:30 Visita al COU per a públic general/adult Durada de la visita: 1,5 hores Inclou: sessió de planetari i observació del Sol Preu: 7,50 euros (tarifa general) / 6,50 euros (tarifa reduïda) / menors de 5 anys i membres del Club Super3 gratis (acompanyats d'un adult)

12:00 Visita al COU per a públic general/adult Durada de la visita: 1,5 hores Inclou: sessió de planetari i observació del Sol Preu: 7,50 euros (tarifa general) / 7,50 euros (tarifa reduïda) / menors de 5 anys i membres del Club Super3 gratis (acompanyats d'un adult)

13:00 Taller “Meteorologia i vi” a càrrec de Mònica Usart de l’empresa Fem Ruràlia Com les condicions meteorològiques de l'any influeixen en cada collita Tast vertical de vins Celler Castell del Remei, DO Costers del Segre Preu: 3,00 euros – Places limitades a 25

Tarda

-------------------------------------

16:00 Observació solar al Parc de Telescopis (activitat gratuïta) 16:30 Xerrada: “Radioastronomia. L’observatori més gran del món” (activitat gratuïta) A càrrec del Dr. Javier Moldón, ASTRON Netherlands Inst. Radioastronomy i Universitat de Barcelona

17:30 Fem volar coets (activitat gratuïta) A càrrec de Marc Boada, de Péndulum i expresentador del programa "Què Qui Com?"

18:30 Berenar i espectacle de contacontes (activitat gratuïta). A càrrec de Cesc. Espectacle recomanat per a menors de 10 anys

18:30 The Big Van Theory - Monòlegs científics en clau d'humor. A càrrec de The Big Van Theory Durada: 1 hora. Preu: 1,00 euro – Places limitades a 68

Nit

-------------------------------------

20:00 Visita nocturna amb la participació de grans astrònoms de tots els temps Inclou: sessió de planetari a l'Ull del Montsec i observació al Parc de Telescopis Durada: 2 hores Preu: 10,00 euros (tarifa general) / 8,50 euros (tarifa reduïda) / menors de 5 anys i membres del Club Super3 gratis (acompanyats d'un adult) 21:30 Música sota les Estrelles “Sentint la llum dels estels” A càrrec de Xavier Monge Trio & Carme Canela (jazz) Inclou: sessió d'observació al Parc de Telescopis i copa de cava amb fruits secs del Montsec Durada total: 2,5 hores Preu: 14 euros

NOTES:

1) Durant el dia hi haurà sessions fotogràfiques amb en Bòlid, el petit meteor. 2) El personal del Parc anirà caracteritzat de personatges històrics vinculats a l'astronomia. També comptarem amb en Bòlid. 3) Per a l'assistència al Festival, s'han organitzat unes ofertes o paquets turístics d'una i dos nits de durada que, a més, inclouen altres activitats al Montsec. Informació i venda: www.lleidaitu.com

INFORMACIÓ I VENDA ENTRADES: www.parcastronomic.cat

Paquet Turístic del Festival

#notícies #esdeveniments

bottom of page