top of page

Avui s'ha presentat BÒLID, la nova mascota del Parc Astronòmic Montsec (PAM)


“BÒLID és una mascota que estarà present en totes les activitats del Parc Astronòmic Montsec (PAM) i, a més d'una funció lúdica, ajudarà a difondre la ciència i l'Astronomia més enllà de les instal·lacions del Centre”

Durant l'acte s'ha projectat en el Planetari l’Ull del Montsec la nova pel·lícula en 3D “Polaris”, per a públic infantil. Més de 2.500 nens i nenes visiten el PAM cada any

El PAM està tramitant el certificat d'Equipament Turístic Familiar de la Generalitat de Catalunya. El 68% dels visitants del planetari del Montsec vénen en famílies, enfront del 31% dels grups organitzats

Avui s'ha presentat BÒLID, la nova mascota del Parc Astronòmic Montsec (PAM) que té com a objectiu atreure els nens i nenes a aquesta instal·lació lúdica i científica. "BÒLID és un petit meteor que ha estat concebut per acompanyar els joves visitants durant la seva visita a les instal·lacions del PAM i a més ser un reclam per cridar l'atenció dels pares i mares sobre la importància de formar els nens en ciència i naturalesa, com un factor clau en el seu desenvolupament”, ha assenyalat Concepció Cañadell, presidenta del Consell Comarcal de la Noguera.

“BÒLID és un meteorit que acompanya un cometa en el seu viatge per l'Univers. Prop de la Terra, cau al territori del Montsec (Lleida) i descobreix el Parc Astronòmic Montsec (PAM) on en veure les instal·lacions del Planetari… se sent com a casa”, ha explicat el director científic del PAM, Salvador Ribas, afegint que “el PAM i totes les seves instal·lacions com el planetari l’Ull del Montsec, el Parc de Telescopis o el recentment inaugurat Observatori-Aula estan pensats per ensenyar i emocionar amb l'astronomia, que és un coneixement fonamental en la formació de persones amb els valors que fan que la nostra societat progressi”.

"Aproximadament 2.500 infants visiten cada any les nostres instal·lacions, dins d'una oferta d'activitats educatives diürnes pensades especialment per educar i divertir, entre elles la projecció de pel·lícules com Polaris que estrenem avui", va comentar Ribas.

Una aposta pel turisme familiar

Per la seva banda, Carlos García Gómez, vicepresident i conseller de l'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Noguera, ha indicat que el 68% dels visitants de les instal·lacions vénen en família enfront del 31% dels visitants en grups concertats. L'any 2014 el 64% dels visitants van pernoctar almenys una nit en establiments de la zona, fonamentalment petits hotels (41%) i turisme rural (26%) i per a aquest any es preveu que l'impacte econòmic del PAM serà prop del milió d'euros, ja que s'està augmentat gairebé en un 30% el nombre de visitants.

El Turisme Familiar és un segment de mercat al qual el Consell Comarcal de la Noguera s'està dirigint decididament, que complementa l'astroturisme i el de naturalesa i activitats que són les principals ofertes del territori. En aquest sentit, la presidenta del Consell Comarcal, Concepció Cañadell, ha explicat que el cas d’èxit del Parc Astronòmic Montsec (PAM) serà exposat al I Congrés Internacional de Turisme Familiar que es farà a PortAventura durant els dies 12 i 13 de novembre d'aquest any. També ha anunciat que el PAM ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya el certificat d'Equipament Turístic Familiar i que probablement serà concedit en aquest mateix any.

Nota: Per ampliar la informació o concertar entrevistes, contactar amb Manuel Murillo. Tel. 607 98 46 23 / 667 54 34 74. manuel@notadeprensa.net. Web: www.parcastronomic.cat

#esdeveniments #notícies

bottom of page