top of page

VI Cicle de "Música sota les estrelles" al Centre d'Observació de l'Univers del Mo


Els assistents podran gaudir cada nit d'un concert en directe al Centre d’Observació de l’Univers (COU) -que compta amb l'únic planetari OPEN 3D del món- i de l'observació dels estels al Parc de Telescopis.

El proper 4 de juliol començarà el “Cicle de Música sota les Estrelles”, al qual es preveu que assisteixin unes 1.000 persones en els set concerts i altres activitats programades fins al 5 de desembre de 2015. 136 persones podran gaudir cada nit d'un concert (en cap de setmana) en directe i la projecció de l'univers al planetari Ull del Montsec, del Centre d’Observació de l’Univers (COU). A més, com a activitat complementària, els assistents també podran veure directament els estels al Parc de Telescopis, annex al Planetari del Parc Astronòmic Montsec (PAM), situat al municipi d'Àger (Lleida). El COU compta amb l'únic planetari OPEN 3D del món, inaugurat el passat mes de març. Per la seva banda, el delegat de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ramon Farré, va destacar el paper dinamitzador del Parc Astronòmic Montsec (PAM), tant en el seu vessant cultural, científica com a econòmica per al Territori i que respon a l'objectiu que es va plantejar l'Administració amb la seva engegada.

El “Cicle de Música sota les Estrelles” ha estat organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera, entitat gestora del Parc Astronòmic Montsec (PAM), i compta amb la col·laboració, entre altres, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i l’Escola de Música de Balaguer. En aquesta edició s'ha incrementat el nombre de concerts fins a set (cinc en la passada edició), la qual cosa permet una major diversitat en els estils musicals.

Els concerts programats en aquesta edició són: Pull My Strings (rock) el 4 de juliol, Roger Mas (cançó d'autor) l'1 d'agost, Jordi Montañez (cançó d'autor) el 10 d'octubre, Xavier Monge Trio & Carme Canela (Jazz) l'11 d'octubre, Berta Puigdemasa (arpa) el 14 de novembre, i LleidArt Ensemble (música clàssica) i Cesk Freixas (cançó d'autor) el 5 de desembre.

Salvador J. Ribas, director científic del Parc Astronòmic Montsec (PAM) assenyala que “s'ha dissenyat un programa ampli, que incorpora estils musicals diferents per atreure el públic més divers, amb el denominador comú de poder gaudir d'una experiència única com veure les projeccions del Planetari i alhora escoltar música de qualitat en directe”. Així mateix, Ribas afirma que “el Cicle de Música sota les Estrelles està emmarcat dins del programa que comprèn una sèrie d'activitats culturals, com el mateix Cicle de Música, i de dinamització del territori amb la creació d'una sèrie de paquets turístics, desenvolupats per l'empresa Tu i Lleida, de finalització de setmana amb motiu d'aquest esdeveniment cultural”.

flyer_música_1.jpg

flyer_música_2.jpg

#notícies #esdeveniments

bottom of page