top of page

Excel·lent inici de temporada al Centre d'Observació de l'Univers


Ja funciona el planetari Open 3D i a l'estiu s'obrirà al públic un nou Observatori-Aula

El Centre d'Observació de l'Univers (COU) ha tancat els dos primers mesos de la temporada 2015 amb un rècord d'assistència que no s'havia produït des de l'inici del funcionament, l'any 2009.

Després que en els dos primers anys de funcionament (2009 i 2010), fruit de la novetat de la instal·lació, es van comptabilitzar 5.000 visitants entre els mesos de març i abril, i que en el període 2012-2014 no es tornessin a repetir aquestes xifres, durant els mesos de març i abril de 2015 han visitat el COU més de 5.300 persones.

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell, i el conseller de l'àrea de promoció econòmica, Jordi Sentenach, atribueixen l'èxit de l'inici de la temporada a l'estrena del nou sistema de projecció 3D al planetari “Ull del Montsec”, instal·lació que l'ha convertit en l'únic planetari OPEN 3D del món.

El Consell Comarcal confia que aquest bon inici es mantingui i fins i tot millori durant la temporada, i s'assoleixi la xifra rècord de 25.000 visitants en un any, especialment perquè a partir de l'estiu, amb la inauguració d'un tercer observatori, s'instal·larà un telescopi de 50 cm completament controlat per ordinador, que serà el més gran i complet del COU. El tret més destacat de l'equipament serà que el nou telescopi s'ubicarà en un observatori-aula, una infraestructura innovadora que combinarà un observatori astronòmic amb les comoditats d'una sala des d'on grups de fins a 68 persones podran seguir l'observació còmodament assegudes al mateix espai del telescopi.

La presidenta i el conseller destaquen que un gran nombre de visitants del COU utilitzen altres serveis del territori, com són allotjament, restauració, serveis de turisme actiu i productes locals, circumstància que converteix el COU en un equipament dinamitzador i beneficiós per al sector turístic i comercial del Montsec. Una part d'aquests visitants viatgen a la comarca mitjançant l'adquisició d'algun dels paquets turístics que aquest any s'han confeccionat i comercialitzat conjuntament entre l'Agència Catalana de Turisme, el Patronat de Turisme de la Diputació i el Consell Comarcal de la Noguera, i es poden consultar a www.catalunya.com.

Foto bona P.jpg

#notícies

bottom of page