top of page

El Parc Astronòmic Montsec mostrarà la imatge commemorativa del 25è aniversari del Hubble

  • El Telescopi Espacial Hubble (ESA/NASA) arriba aquesta setmana als seus 25 anys de vida amb incomptables contribucions a la recerca i la divulgació de l’astronomia.

  • 50 centres de divulgació o recerca de tot Europa han estat seleccionats per l’Agència Espacial Europea per mostrar la imatge commemorativa en un format de 3x2,5 metres.

  • La imatge es farà pública el dia 23 d’Abril de 2015 a les 15.15 hores (hora local) a tot el món i el Parc Astronòmic la mostrarà a la ciutat de Balaguer.

El dijous dia 23 d'Abril de 2015 es commemora arreu del món el 25è aniversari del Telescopi Espacial Hubble. Aquest telescopi és fruit d’un projecte de col·laboració entre l’Agència Espacial Europea (ESA) i la americana (NASA) i des de la seva posada en marxa l’any 1990 ha obtingut nombroses resultats científics d’alt impacte, així com ha pogut generar una gran quantitat d’imatges d’alta qualitat que han ajudat a la difusió de l’astronomia.

En motiu del 25è aniversari l’Agència Espacial Europea ha seleccionat 50 institucions vinculades a la recerca o la divulgació de l’astronomia per participar en la descoberta de la imatge commemorativa d’aquest aniversari. Per aquest motiu ha lliurat la imatge en un format extragran de 3x2,5 metres per tal que pugui ser desplegat en homenatge a aquest fantàstic equipament científic. La imatge commemorativa es farà pública el dia 23 d’Abril a les 15.15h als centres respectius de la ESA i la NASA, així com a partir d’aquell moment se succeiran actes arreu d’Europa per la presentació pública de la imatge.

El Parc Astronòmic Montsec ha estat un dels seleccionats, ja ho va ser-ho també en la commemoració del 20è aniversari, i per tant disposarà d’una de les imatges commemoratives. El Parc Astronòmic farà pública la imatge també a les 15.15h situant-la a la façana de la seu del Consell Comarcal de la Noguera (ens gestor del Parc Astronòmic) a la ciutat de Balaguer, on la imatge romandrà durant una setmana. Donada la coincidència amb els actes de la Diada de Sant Jordi, el Parc Astronòmic realitzarà la presentació detallada de la imatge a les 18 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer en l’acte central del Dia de Sant Jordi a la ciutat.

La propera setmana la imatge es traslladarà cap al seu emplaçament definitiu a l’edifici del Centre d’Observació de l’Univers a Àger.

003 P.jpg

#notícies

bottom of page