top of page

El Parc de Telescopis és l'espai exterior del Centre d'Observació de l'Univers dedicat a l'observació del firmament, tant de dia com de nit. El configuren tres edificis amb cúpules astronòmiques i espai per a l'instal·lació dels telescopis portàtils del COU.

 

L'equipament del Parc de Telescopis consisteix:

 

EL PARC DE TELESCOPIS

Un telescopi catadiòptric de configuració Dall-Kirkham de 50 centímetres de diàmetre, situat al nou Observatori-Aula. Un nou espai que combina les funcions d'observatori amb l'espai habilitat per a que 68 persones assegudes puguin gaudir de l'observació astronòmica. Aquest telescopi està completament automatitzat i conté l'equipament necessari per a l'obtenció d'imatges astronòmiques d'alta qualitat.'

 

Un telescopi catadiòptric de configuració Schmidt-Cassegrain de 40 centímetres de diàmetre, situat a la Cúpula Gran. Aquest telescopi completament automatitzat es completa amb l'equipament necessari per a l'obtenció d'imatges astronòmiques d'alta qualitat.

Un telescopi refractor de 15 centímetres de diàmetre i altíssima qualitat òptica, situat a la Cúpula Petita. Aquest telescopi excepcional es completa amb l'equipament necessari per a l'obtenció d'imatges astronòmiques d'alta qualitat i amb l'equipament més avançat per a permetre l'observació del Sol amb telescopi.

Un celòstat. Aquest aparell consisteix en un sistema de seguiment i obtenció d'imatges a temps real del Sol. Aquestes imatges són projectades automàticament en la planta baixa de la Cúpula Gran, permetent l'observació d'un disc solar de més d'un metre de diàmetre.

Un conjunt de telescopis portàtils amb els seus accessoris, format per més de 20 aparells de diverses tipologies òptiques: refractors, reflectors Newton i catadiòptrics. Permetran acostar al màxim l'observació del cel als visitants nocturns del COU.

Observatori Aula
Parc de Telescopis
Interior Observatori Aula
Parc de Telescopis
bottom of page