QUÈ ÉS EL C.O.U.

El Centre d'Observació de l'Univers, gestionat pel Consell Comarcal de la Noguera, és un gran multiespai lúdic amb l'objectiu de convertir-se en el centre de referència de la docència i divulgació de l'astronomia i la geologia a Catalunya. El COU es troba situat al municipi d'Àger [veure'n situació]. El COU és un nexe d'unió entre el públic i el coneixement científic, acostant el visitant a l'apassionant món de la ciència i al descobriment de l'entorn del Montsec. Aprofitant les característiques d'un lloc únic en qualitat de cel per a l'observació de l'Univers integrat en un medi que permet conèixer l'evolució de la Terra a partir de la geologia de la serra.

 

El COU consta de tres estructures principals:

 

Edifici Central:

On hi ha la recepció i administració, l'exposició permanent, les aules taller, l'aula d'informàtica i altres serveis.

El Parc de Telescopis:

És l'espai reservat a l'observació del firmament, tant nocturn com diürn. El Parc, està format per tres edificis amb cúpules d'observació que contenen tres telescopis automàtics, un celostat per a l'observació solar i un conjunt de telescopis portàtils. 

L'Ull del Montsec:

És una instal·lació única a tot l'Estat, essent alhora un planetari digital 3D multimèdia i una plataforma per a l'observació del cel en directe. La seva cúpula de 12 metres de diàmetre i la paret frontal s'obren completament deixant al visitant sota l'espectacular cel del Montsec.

Événements Spéciaux
El Parc Astronòmic Montsec ha reobert el dia 12 de juny
El PAM organitza el congrés online International Conference...
Show More
generalitat.jpg

MENÚ

Parc Astronòmic Montsec  - Centre d'Observació de l'Univers.
Camí del Coll d'Ares, s/n • 25691 Àger (Lleida)  -  Tels. (+34) 973 053 022 / 973 455 246  -  e-mail: info@parcastronomic.cat