QUÈ ÉS EL C.O.U.

El Centre d'Observació de l'Univers, gestionat pel Consell Comarcal de la Noguera, és un gran multiespai lúdic amb l'objectiu de convertir-se en el centre de referència de la docència i divulgació de l'astronomia i la geologia a Catalunya. El COU es troba situat al municipi d'Àger [veure'n situació]. El COU és un nexe d'unió entre el públic i el coneixement científic, acostant el visitant a l'apassionant món de la ciència i al descobriment de l'entorn del Montsec. Aprofitant les característiques d'un lloc únic en qualitat de cel per a l'observació de l'Univers integrat en un medi que permet conèixer l'evolució de la Terra a partir de la geologia de la serra.

 

El COU consta de tres estructures principals:

 

Edifici Central:

On hi ha la recepció i administració, l'exposició permanent, les aules taller, l'aula d'informàtica i altres serveis.

El Parc de Telescopis:

És l'espai reservat a l'observació del firmament, tant nocturn com diürn. El Parc, està format per tres edificis amb cúpules d'observació que contenen tres telescopis automàtics, un celostat per a l'observació solar i un conjunt de telescopis portàtils. 

L'Ull del Montsec:

És una instal·lació única a tot l'Estat, essent alhora un planetari digital 3D multimèdia i una plataforma per a l'observació del cel en directe. La seva cúpula de 12 metres de diàmetre i la paret frontal s'obren completament deixant al visitant sota l'espectacular cel del Montsec.

Special Events
El Parc Astronòmic torna a l'activitat wl 18 de desembre
El PAM organitza el congrés online International Conference...
Show More
generalitat.jpg

MENÚ

Parc Astronòmic Montsec  - Centre d'Observació de l'Univers.
Camí del Coll d'Ares, s/n • 25691 Àger (Lleida)  -  Tels. (+34) 973 053 022 / 973 455 246  -  e-mail: info@parcastronomic.cat

 

POLÍTICA DE PRIVACITAT

cabecera espais.jpg